Lajme

Hapet klasa e re shqipe në Mainburg të Bavarisë
Lajme · 17. Dezember 2020
Të premten me datën 23 Tetor 2020 në Shkollën "Grundschule Mainburg" u hap edhe një klasë e shkollës shqipe në Bavari. “Ky është lajm i gëzueshëm për fëmijët e këtij vendbanimi dhe fshatrat për rreth, me qëllim që edhe ata të kenë mundësinë të mësojnë në gjuhën amtare" tha në fjalën e tij hyrës kryetari i LAPSH-it për Bavari, z. Milazim Ukaj. Në hapjen e shkollës shqipe përveç mësueses Antoriata Cirongu morën pjesë, edhe prindërit si dhe vetë kryetari...

Lajme · 27. Oktober 2020
LAPSH-i në Bavari njofton të gjithë bashkëkombësit e Rosenheimit me rrethinë se mësimi plotësues në gjuhën shqipe do të zhvillohet si më parë në këto shkolla: Happing, Rosenheim, Koolbermor dhe Bad Aibling
Takimi me Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Republikës së Kosovës, z. Ramë Likaj
Lajme · 08. September 2020
Dje, më 07.09.2020, nënkryetari i Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë në Bavari (LAPSH) z. Selim Hoti u takua me Ministrin e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Republikës së Kosovës, z. Ramë Likaj dhe deputeten e Kuvendi të Republikës së Kosovës znj. Teuta Haxhiu. (Klikoni mbi linkun e kaltërtë, për ta lexuar shkrimin)

PËRFUNDOJ I VITIT SHKOLLOR 2019/20 NË LANDIN E BAVARISË
Lajme · 27. Juli 2020
Në landin e Bavarisë-Gjermani u përmbyll viti shkollor 2019/2020, ku u shpërnanë dëftesat në praninë e kryesisë së LAPSH-it, këshillit të prindërvë, prindërve dhe të mësimdhënësve.

Dokumentari "NJË DITË ME NXËNËSIT SHQIPTARË
Lajme · 19. Juli 2020
Dokumentari i gazetarit të RTK-së, Islam Haxhiu,"NJË DITË ME NXËNËSIT SHQIPTARË NË BAVARI" program i veçantë për aktivitetet e LAPSH-it në Bavari,dhënë nga RTK-ja.

Orë informative lidhur me mësimin online gjatë kohës së pandemisë
Lajme · 22. Mai 2020
Shkolla Shqipe, Grafingerstrasse në Mynih, mbajti një orë informative lidhur me mësimin online gjatë kohës së pandemisë Mësuesja e klasës në Grafingerstrasse të Mynihut, z. Fahrije Basha, mbajti dje nje orë informative me prinderit, si dhe orë mësimore me nxënësit e klasës së saj. Prindërit patën mundësi të parashtrojnë pytjet Mësueses ose Kryetarit të LAPSH-it për Bavari, z. Milazim Ukaj, i cili ishte prezent gjatë gjithë kohës së Videokonferencës. Ndër temat e...

Mësimi online në gjuhën shqipe në Bavari
Lajme · 20. Mai 2020
Sot, me datën 20.05.2020 u mbajtën orët e para të pilotprojektit „Mësimi online në Gjuhen Shqipe në Bavari“ te cilen do ta udhëheqin mesimdhënëset Xhevahire Sylejmani-Maliqi dhe Blerina Shabani-Morina. Ky pilotprojekt është inicuar nga kryetari i LAPSH-it për Bavari, z. Milazim Ukaj dhe nënkryetarit të Besa Foundation, z. Ilir Seferi dhe ka për qëllim organizimin e mësimit plotësues përmes platformës online, në landin e Bavarisë.

Lajme · 20. Mai 2020
Bëhuni pjesë e DISKUTIMIT Të flasim me një gjuhë: / ORA E SHQIPES BISEDË E LIRË Përmes kësaj webfaqe (http://uraebashkuar.com/shkollat/shkolla-shqipe/diskutime), Bisedë e Lirë, thërras të gjithë bashkëkombësit, të gjitha trojeve shqiptare, të Shqipërisë Etnike, të bashkuar të veprojmë për të shpëtuar pjesën më vitale të kombit, fëmijët tanë mërgimtarë!
Lajme · 12. Mai 2020
Të nderuar bashkëkombës, ne, të jemi të bashkuar dhe të kemi përgjegjësi kombëtare, kur bëhet fjalë për gjuhën shqipe në mërgatë. Për këtë dhe të ndërmarrin veprime parandaluese sa nuk është bërë vonë
Lajme · 09. Mai 2020
Lidhja e Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë „LAPSH Bavari“ është e organizuar mirë dhe në mënyrë eficiente. Bashkëpunon ngushtë me strukturat udhëheqëse të Bavarisë, me konsullatat Shqiptare në Mynih, me Ministrit e Arsimit dhe të Diasporës të Republikës së Shqipërisë dhe tëKosovës, të cilët janë bashkëpërgjegjës për mbarvajtjën e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Bavari.