Ballina

Kongresi e Manastirit
Ballina · 23. November 2020
Kongresin e Manastirit u mbajt më 22 nëntor të vitit 1908 në Manastir, ku dijetarët shqiptarë, atdhetarët dhe figurat e ndritshëm të kombit, me përgjegjësit e tyre u përcaktuan për unifikimit të një alfabeti të gjuhës shqipe, të quajtur Kongresi i Manastirit, apo Kongresi i Alfabetit.