Regjistrimi i nxënësit


Të nderuar Prindër,

 

është dëshira jonë e përbashkët që fëmijët tanë, të cilët janë ardhmëria jonë, të gëzojnë një arsim të mirë dhe të bëhen bashkëqytetarë të suksesshëm dhe të përgjegjshëm.

 

Në mënyrë që fëmijët tanë të jenë të suksesshëm në shkollat ku ata ndjekin mësimin e rregullt, ata duhet të zotërojnë gjermanishten në një nivel të përparuar. Fëmijët të cilët nuk e njohin mirë gjuhën shqipe, e kanë shumë të vështirë të mësojnë mire gjuhen gjermane. Në një shoqëri multikulturore, fëmijët që mësojnë vetëm gjermanisht ose vetëm shqip, janë fatkeqësisht të njëanshëm. Suksesi shkollor i fëmijëve dygjuhsor, që marrin pjesë në mësimin plotësues në gjuhën shqipe dhe në të njëjtën kohë mësojnë edhe gjermanisht edhe shqip, është në një nivel shumë më të lartë se sa i fëmijëve njëgjuhësor. Gjithashtu është e vërtetuar që, fëmijët që rriten në dy gjuhë dhe dy kultura, janë më tolerantë në jetën e tyre shoqërore dhe aftësitë e tyre janë më të theksuara në jetën e tyre të përditshme dhe të përbashkët.

 

Që nga viti shkollor 2017/2018, LAPSH Bavari e.V. në bashkëpunim me ministrinë e shtetit Bavarez për arsim dhe kulturë si dhe në përkrahje dhe mbështeje të Konsullatave të Përgjithshme të republikës së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës, organizon dhe menagjon mësimin plotësues në gjuhën Shqipe në shkollat fillore, të mesme dhe gjimnaze në Bavari. Mësimi plotësues mbahet  nga mësues të diplomuar dhe të vërtetuar nga Ministritë përkatëse të Arsimit dhe diasporës.

 

Pjesëmarrja në këtë mësim plotësues, i cili zhvillohet jashtë mësimit të detyrueshëm në sistemin shkollor gjerman, mvaret nga kërkesa e prindërve. Në varësi të llojit të shkollës, nxënësit që marrin pjesë rregullisht në shkollën shqipe, në fund të vitit shkollor marrin një mirnjohje që kanë vijuar mesimin plotësues në gjuhën shqipe, ose në çertifikatat e tyre shënohet që ata kanë marrë pjesë në mësimin plotësues në gjuhën shqipe.

 

Që mësimi plotësues në gjuhën dhe kulturën shqipe të mund të zhvillohet, duhet së paku 12 prindër të paraqesin një kërkesë në administratën e shkollës në të cilën mësojnë fëmijët e tyre. Aplikimi, i cili ka për qëllim kërkesën për të marrë pjesë në mësimin plotësues shqip, jepet nga administrata e shkollës. Ju gjithashtu mund të merrni kërkesën nga mësuesit shqiptarë, shoqatat e prindërve shqiptare, ose mund ta shkarkoni nga faqja e internetit të LAPSH Bavari e.V.

 

Nëse, në shkollën ku fëmija juaj vijon mësimin, numri i aplikimeve nuk është i mjaftueshëm, atëherë ju mund të regjistroni fëmijën tuaj në një shkollë tjetër në zonën që ofron mësim plotësues në gjuhën shqipe.

 

Vendosni që sot për një të ardhme më të mirë për fëmijët tuaj! Dorëzoni kërkesën për mësimin plotësues në gjuhën shqipe në administratën e shkollës së fëmijës tuaj dhe ofroni atyre mundësinë për të mësuar gjuhën e ëmbel shqipe, gjuhën e prindërve dhe baballarëve të tyre.

 

Me nderime të sinçerta,

 

Milazim Ukaj

Kryetar i LAPSH-it për Bavari


Formulari

Shuma vjetore për një Fëmijë  70 € për dy Fëmijë 100 € për tre e më shumë Fëmijë 120 € 
 Jahresbeitrag  Für ein Kind 70 € Für zwei Kinder 100 € Für drei und mehr Kinder 120 €

Hinweis: Bitte die mit * gekennzeichneten Felder ausfüllen.


Lista e Mësimdhënësve të Mësimit Plotësues në Gjuhës Shqipe në Landin e Bavarisë

München

Milbertshofen am Hart

Hugo Wolf Schule

Hugo-Wolf-Straße 70

80937 München

Mësimdhënëse

A.XH

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
 E Merkurë  15:15 - 17:00
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.

Obergiesing Fasangarten

GS an der Weißenseestr.

Weißenseestraße 45

81539 München

Mësimdhënëse

F.B

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
 E Mërkur     12:30 - 15:00
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


AU Haidhausen

GS an der Grafingerstr.

Grafinger Str. 71

81671 München

Mësimdhënëse

F.B.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
E Premte     15:00 17:30
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.

Berg-am-Laim

GS Berg-am-Laim

Berg-am-Laim-Straße 142

81673 München

Mësimdhënëse

N.F.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
 E Mërkurë 16:00 - 17:30
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Neuperlach

Mësimdhënëse

XH.S.M

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Nürnberg

GS Wisenschule

Wiesenstraße 68

90443 Nürnberg

Mësimdhënëse

L.D.H

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Landau a.d. Isar

Mittelschule

 Zum Alten Hofgarten 15

94405 Landau a.d.Isar

Mësimdhënëse

Mervete Ismajli

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
 E Premte    17:00 - 18:45
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Dingolfing

St.-Josef-Volkschule Dingolfing

Stadtzentrum Nord, Platz 4

84130 Dingolfing

Mësimdhënëse

Ismie Haxhaj-Demolli

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
E Premte       17:00 - 18:45
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Rosenheim

Luitpold Mittelschule

Wittelsbacherstraße 16

83022 Rosenheim

Mësimdhënëse

E.S.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Holzkirchen

GS an der Baumgartenstr.

Baumgartenstraße 7

83607 Holzkirchen

Mësimdhënëse

B.Sh.M

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Fürstenfeldbruck

Grund- und MS FFB-Nord

Theodor-Heuss-Straße 5

82256 Fürstenfeldbruck

Mësimdhënëse

B.G.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Abensberg

VHS Abensberg

Osterriedergasse 6

93326 Abensberg

Mësimdhënëse

B.G.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Freising

Paul-Gerhard-Grundschule

Düwellstraße 24

85354 Freising

Mësimdhënëse

N.A.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Landshut

GS St. Peter und Paul

Niedermayerstraße 25

84028 Landshut

Mësimdhënëse

N.A.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.


Degendorf

GS Angermühle Schulen

Amanstr. 11

94469 Degendorf

Mësimdhënëse

Sh.K

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.

Straubing

Grundschule St. Josef II

Steinweg 56 

94315 Straubing

Mësimdhënëse

S.M.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
 E Premte    15:00 - 17:00
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.

Kolbermoor

Adolf-Rasp-Schule

Breitensteinstraße 1

83059 Kolbemoor

Mësimdhënëse

V.R.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
 E Enjete       15:30 - 17:00
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.

Garching

VHS Garching

Bürgermeister-Wagner-Str. 3

85748 Garching

Mësimdhënëse

V.C.

Orari i Mësimit Plotësues

Dita Ora
   
Inhalte von Google Maps werden aufgrund deiner aktuellen Cookie-Einstellungen nicht angezeigt. Klicke auf die Cookie-Richtlinie (Funktionell), um den Cookie-Richtlinien von Google Maps zuzustimmen und den Inhalt anzusehen. Mehr dazu erfährst du in der Google Maps Datenschutzerklärung.